“Hvad sker der når vi dør ?”

“Hvad sker der når vi dør ?”
Med mange af jer, der kommer her i klinikken, har jeg haft snakke om de lidt størrer og anderledes temaer i livet, men som bestemt er meget vedkommende for os alle.
Så er du fortsat, som jeg en nysgerrig sjæl, skal du måske med til foredraget her?
”Hvad sker der når vi dør?” – Et videnskabeligt indblik i nærdødsoplevelser
Foredrag m. læge, phd-kandidat Tobias Anker Stripp.
Siden tidernes morgen har vi interesseret os for de store spørgsmål i tilværelsen, og dette er et af de helt store. Spørgsmålet går som en rød tråd igennem menneskets historie. Er det bare slut når vi dør, er der et efterliv, eller måske noget helt tredje. Det er ikke let at besvare; dem der dør, kan jo ikke fortælle om hvad der sker… eller kan de?
Nogle personer der har været døde, f.eks. under et hjertestop, og bliver genoplivet kan huske tiden fra hvor de var bevidstløse og kan bagefter fortælle interessante beretninger herom. Fænomenet kaldes for ”nærdødsoplevelse”. Efterhånden er dette fænomen velbeskrevet i både populær og videnskabelig litteratur – men hvad er hoved og hale i denne fortælling? Og hvad kan vi andre dødelige lære af folk der har været ”nærdøde”?
I dette foredrag vil læge og phd-kandidat Tobias Anker Stripp præsentere det omfattende internationale videnskabelige arbejde der er foretaget med mennesker der har haft nærdødsoplevelser. Han vil også fortælle om nærdødsoplevelser i Danmark, og om det pionerarbejde han selv bedriver. Slutteligt sættes historierne om nærdødsoplevelser i perspektiv til sundhedsvæsnet i Danmark i dag, og sammen reflekterer vi over om der er noget at lære af disse oplevelser.
Foredraget foregår mandag den 17. april 2023 – kl. 19-21 gennem forum-kolding/bramdrupdam, Bramdrupskovvej 110.
Biletter købes gennem dette link: