To jubilæer på en gang

Akupunkturklinikken fylder fem år den første august. Og kvinden bag klinikken, Majbrith Knudsen, har ikke et øjeblik fortrudt, at hun valgte at forlade sit faste job som sygeplejerske gennem 20 år for at satse på behandlingen af “det hele menneske“. Som uddannet akupunktør og heilpraktiker har hun forskellige indfaldsvinkler til både fysiske og psykiske problemer, og hun har mange typer klienter i sin praksis. Så mange, at hun for et år siden kunne satse på klinikken som fuldtidsjob. Derfor fejrer hun nu sine to jubilæer på en gang,

DETTE FEJRES MED ÅBENT HUS FREDAG DEN 22 JUNI FRA 13-17, PÅ ADRESSEN, EGEPARKEN 47, ALMIND, HVOR ALLE SOM HAR LYST KAN KOMME FORBI TIL EN UFORPLIGTENDE SNAK OM ALTERNATIV BEHANDLING.

Jeg har mange i behandling for barnløshed, og det lykkes faktisk ofte at “gøre“ kvinderne gravide. Endvidere høfeber, hovedpine og smerter som sådan er også hyppige grunde til at folk kommer til mig, siger Majbrith Knudsen.
Jeg er jo som sygeplejerske uddannet til at se det hele menneske, men det var altså svært at få tid til det på sygehusene. Jeg arbejdede i mange år inden for kirurgien, men begyndte så i 1990`erne for alvor at lede efter min egen niche. Jeg skiftede job nogle gange, men det hjalp ikke, jeg fandt ikke mit eget sted, hvor jeg for alvor følte mig hjemme. Så kom det næsten af sig selv, da min interesse for det alternative altid har været der. En læge fra min daværende afdeling præsenterede mig for en akupunktur uddannelse og vi startede sammen på dette kursus. Det satte fart på processen med at ville gå min egen vej og her er jeg så, smiler hun.
Majbrith Knudsen har i sine år som sygeplejerske været ansat på både kirurgisk, intensiv, gynækologisk, psykiatrisk, medicinsk og onkologisk afdeling på sygehusene i Kolding, Vejle og Fredericia. Hun uddanner sig nu fortsat i homøopati, en særlig form for naturmedicin, som er en af de metoder, hun med succes anvender i forvejen.

Måtte skifte holdning

Sidste efterår fik Majbrith Knudsen en slags ilddåb som behandler. Hendes mand Anders fik nemlig pludselig en lammelse i højre side af ansigtet.

En dag kom Anders tidlig hjem fra arbejde, da han havde en underlig fornemmelse i ansigtet. Han kom akut på sygehuset og fik foretaget diverse undersøgelser. Efter et par dage var han hjemme igen – ansigtslammelse.

Majbrith Knudsen havde indtil da ment, at man ikke skulle behandle sin egen nærmeste familie, en holdning hun fra da ændrede radikalt.

Her kom jeg i gang med akupunktur med det samme, jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle se, om jeg kunne gøre en forskel. Prognosen fra lægerne side var, at lammelsen nok ville fortage sig i løbet af et år – men allerede 3 uger efter var Anders ansigt tilbage “i de gamle folder”. Heldigvis.

Uddrag fra Budstikken af Camilla Brandt