Barnløshed, vægttab og PCO

Efter at have været i behandling for barnløshed gennem 3 år, hvor alt fokus har været på hormonbehandlinger og psykiske rutsjeture, besluttede jeg sidst i 2010 at gøre noget godt for mit eget velvære uden medicinsk indblanding. Jeg gik i gang med en kostomlægning udfra principperne i bogen spis dig gravid som direkte er skrevet til PCO piger, blandet med south beach kuren – og var meget overrasket da det gik over al forventning, på knapt et halvt år tabte jeg mig 15 kg – jeg har aldrig tidligere haft så stor en effekt af slankekure, har ofte tabt mig 5 kg, som så stille og roligt er kommet snigende tilbage. Så jeg var meget spændt på, om jeg ville kunne holde vægttabet, 3 måneder efter jeg havde nået målet, viste vægten stadig det samme – fantastisk, jeg tror min egen motivation for at gøre noget godt for mig selv var alt afgørende, det var en aftale jeg havde indgået med mig selv, og det var mig der havde opnået det helt på egen hånd.

Efter den succesoplevelse fik jeg lyst til at gøre mere for mig selv, og se om der var andre muligheder for at forbedre fertiliteten, ved at få en mere regelmæssig cyklus – jeg har PCO, er dog aldrig blevet udredt for det, men kan genkende mange af symptomerne. Jeg har altid haft en meget uregelmæssig cyklus, hvor der i perioder er gået ca. 3 mdr. imellem blødningerne. Jeg havde læst at zoneterapi og akupunktur kunne være gavnligt for at stimulere cyklus. Jeg var dog noget tilbageholdende overfor akupunktur, da nåle aldrig har været mine bedste venner, derfor gik jeg på jagt på nettet efter en behandler, som kunne begge dele, da jeg tænkte, at jeg kunne starte op med zoneterapien, og så måske våge mig ud i akupunkturen stille og roligt. Jeg søgte på google og fandt Majbrith, som udfra hjemmesiden kunne lidt af hvert, og tilmed havde erfaring med barnløshed, og tænkte at her var det helt rigtige for mig.

Første gang jeg mødte op var jeg noget skeptisk, og da Majbrith startede med at spørge mig om min fordøjelse og kiggede mig i øjnene, tænkte jeg, at det her vist slet ikke var noget for mig. Men hendes interesse i mig virkede så oprigtig, og hun virkede overbevist om, at hun ville kunne hjælpe mig med at opnå en mere regelmæssig cyklus, hun var overbevist om, at min krop kunne komme til at fungere helt som den skulle. Vi startede forsigtigt ud med zoneterapi, et par enkelte nåle og diverse homøpatiske dråber – og til min store overraskelse var nålene slet ikke så slemme som forventet. Jeg begyndte at gå fast hos Majbrith 2 gange om måneden, og kunne se at mine blødninger gradvist begyndte at komme oftere, samtidig fik jeg snakket en masse om alle mine følelser omkring mig selv, og det at være barnløs – det var rart at tale med en, som ikke direkte havde været indblandet i fertilitetsbehandlingen, men alligevel vidste hvad det drejede sig om. Efter 3-4 måneder var min cyklus nede på normal længde, og jeg oplevede pludselig tegn på ægløsning, som jeg aldrig har oplevet tidligere – det var en kæmpe succes, og jeg fik troen tilbage på, at min krop faktisk fungerer helt normalt, og giver mig tegn hvis jeg kigger efter dem.

I foråret 2012 besluttede vi at gennemføre den sidste fertilitetsbehandling i det offentlige regi, og havde ikke de store forventninger til resultatet, da vi havde forsøgt så mange gange uden held. Jeg fortsatte med at gå hos Majbrith hver måned, og hun gjorde sit til, at min krop var så klar som muligt inden behandlingen, da jeg efter påske stod med en positiv graviditetstest, var overraskelsen stor, det var lykkedes. Jeg fortsatte med at gå hos Majbrith hver måned, og brugte hende til at snakke om alle følelserne omkring graviditeten, og den nervøsitet jeg havde for, om alt nu ville gå godt. Hun var god til at få mig til at slappe af, god til at lytte og spørge ind til de rigtige ting, og stille og roligt kunne jeg slappe af og bare nyde graviditeten. Min graviditet er forløbet rigtig fint og nu er jeg snart nået til målet, og glæder mig så meget til at få min lille baby i armene. Jeg er sikker på, at det har gjort en rigtig stor forskel for mig, at få arbejdet med hele min krop både gennem vægttab, akupunktur, dråber og zoneterapi, og på den måde opnå en meget bedre balance i kroppen, samtidig med at få snakket åbent om alle de tanker jeg har gået med inde i mig selv. Jeg tror nu på, at alt har en sammenhæng, og at det er vigtigt at få balance i det hele, for at få noget så fantastisk som en graviditet til at lykkes.

Tak for din hjælp og støtte – og for at give mig troen på at min krop fungerer.

Den kommende Mor